Horný featrebox

pondelok 19. augusta 2013

Milý chlapec očami „milého“ dievčaťa

Poznáš Disneyho? Walta Disneyho? To on mi nahovoril, že som princezná a niekde na mňa čaká princ na bielom koni, ktorý ma zachráni. To jemu posielaj sťažnosti, že od Teba čakám tak veľa. Veď, ktorá by nechcela chápavého, milého, dobrosrdečného, štedrého, chrabrého a atraktívneho muža, ktorý ma oči iba pre ňu a splní jej všetky najtajnejšie želania? A ako bonus ma miluje nehynúcou láskou, ktorá prekoná všetky zlé kúzla, ba dokonca aj hory bude prenášať?


... Welcome to reality ...

Milý chlapec očami Niculenky

Realita sa o slovo prihlási vo chvíli, keď vykročím zo sveta animovaných postavičiek. Zrazu nič nie je také perfektné, farby nie sú také sýte, ľudia takí milí a málokto sa dočká happy endu. Čerešničkou na torte je, keď môj vysnívaný princ o mňa nejaví ani náznak toho najmenšieho záujmu. Život je plný zvratov a nikdy nevieš, koho ti postaví do cesty.


 

 

... Milý chlapec na obzore ...


Zhíkla som radosťou, keď si sa objavil. Hlavne preto, že ten pred Tebou slovo gentleman nikdy nedostal vysvetlené, myslel si, že jeho voľba je aj moja a to, že už nie sme spolu zvýšilo spotrebu vreckoviek mne - jemu sa iba zredukoval telefónny zoznam o jedno číslo!

Na začiatku som bola Tebou očarená – si pozorný a milý, pochváliš mi každý jeden outfit, všimol si si, keď som si prehodila cestičku vo vlasoch na opačnú stranu, cítila som, že mi venuješ všetok svoj čas. Menil si si program podľa mojej potreby, prišiel si vždy keď som zavolala, ponúkol mi rameno na vyplakanie a nežné potuľkanie a nekonečné hladkanie - ruku na srdce, ktorá by to nemala rada? Vždy je lepšie pritúliť sa k inému teplému telu ako k vankúšu. Navyše keď je táto služba ZADARMO? Mala som pocit, že je Tvojím životným poslaním plniť moje sny, vyčariť mi úsmev na tvári na počkanie a aj keď budem vyzerať ako vorvaň, chváliť môj šarm, ladnosť a krásu.

Splnený sen, no nie? Konečne prišiel niekto, kto dokonale oceňuje všetky moje kvality (aj tie ktoré nemám). Výpočet všetkých Tvojich pozitív je nekonečný a zoznam všetkých vlastností, ktorými má disponovať princ podľa Disneyho, na Teba sedí na 99%. Tak prečo je tu to ALE?


... Keď sa sen zmení na nočnú moru ...


Najskôr som tú červenú kontrolku vzadu v hlave ignorovala. Predsa toto som vždy chcela, tak prečo neskáčem dva metre vysoko? Prečo neumieram láskou? Prípadne z nej aspoň mierne neomdlievam? Neviem... nie je to ono! Očakávania neboli naplnené a aj napriek všetkému, mi srdce skôr zapiští po tom opičiakovi, čo ma bral ako bytový doplnok z IKEA, ako po Tebe, čo by si priložil Vilovi Rozborilovi k hlave kvér, ak by mi niečo odmietol.


... Na ústupe ...


Zavelila som na poplach, a pomaly sa stiahla do úzadia. Nepáči sa Ti, že už spolu netrávime, toľko času, že moje kamošky sú zrazu dôležitejšie, že musím ostať v práci každý deň dlhšie, že som unavená hneď po prebudení, či náhle ochoriem vždy, keď sa máme stretnúť. Nepáči sa Ti to, no povieš to iba v jemných náznakoch, aj to väčšinou len pre seba. Namiesto primerane agresívneho a dominantného divadelného predstavenia príde len čajová etuda z baletu. Začal si tlačiť na pílu, pripomínal si sa častejšie, snažil si sa viac. Bol si stále otravnejší a nepríjemnejší. Keď si na mňa vybalil tie samovražedné slová, ako bezo mňa nemôžeš žiť, v hlave mi behalo dookola YES, YES, YES, to som vždy chcela počuť - ale nie z Tvojich úst.


... Svedomie, či niečo také ...


Prišlo vytriezvenie – trpká irónia. Mám pocit, že sa zrazu viem vcítiť do Tvojich pocitov. Takto sa ku mne správal ten opičiak. Cítila som sa zranená a ublížená. A teraz zraňujem a ubližujem. ALE NECHCEM! A možno aj chcem, keď Ti po niekoľko týždňovej odmlke zavolám a počujem nadšenie v Tvojom hlase, že som sa ozvala? Vnímam Ťa ako priateľa, ako niekoho, kto jednoznačne musí patriť do okruhu mojich známych, pretože mi je s Tebou dobre. A možno preto, že mi robí dobre, mať pri sebe niekoho o kom viem, že láskou by ma najradšej zjedol celú aj s topánkami. Si pre mňa lekárničkou prvej pomoci, vždy keď mi je najhoršie. Si pre mňa zárukou istoty, keď sa mi všetko a všetci otočia chrbtom. Viem, že Ty budeš pre mňa k dispozícii stále. Rozmýšľam nad sebou a zisťujem, že v skutočnosti nie som taká princezná, za akú som sa mala. Že som vlastne celkom dosť vypočítavá mrcha, ak Ti stále dávam novú a novú nádej. Že som vlastne celkom dosť zbabelá, ak to neviem raz a navždy ukončiť (inteligentne sa porozprávať a uviesť všetky city na pravú mieru).

 

... Kúzlo princa zlomené ... 

 

Si milý chlapec. Chcel si mi iba dobre a nikdy by si mi zámerne neublížil. No Tvoja milota, dobrota, pasivita, absencia dravosti Ťa nakoniec vyradili z hry. Vždy si ma vypočul, vždy potešil, vždy utešil. Prejedol si sa mi. S takou intenzitou, akou som Tvoju spoločnosť na začiatku vyhľadávala, sa Ti teraz snažím vyhýbať. Môže sa zdať, že neviem, čo chcem, ale naozaj platí zlatá stredná cesta. Keď je život plný horkosti, chce to niečo sladké, ale aj medu sa dá prejesť. A tak možno kebyže si občas dupneš, prejavíš svoj názor, odídeš keď Ťa naštvem, oponuješ mi, či kebyže sa občas pohádame, aby sme sa mohli udobriť... Možno by to bolo iné. Boli by sme si rovnako vzácni a vážili by sme si jeden druhého. To že existuješ som si uvedomila vždy len vtedy, keď mi bolo ťažko na duši alebo som stíšila zvonenie, keď si mi volal.


Prepáč mi, že Ti tak ubližujem. Tiež mi bolo tak ublížené. Nevnímaj to ako pomstu, lebo ňou to nie je. Je to Tebou. Nie som dokonalá a neviem, či Ti chcem opätovať, to čo dávaš Ty mne. Aj napriek tomu som pohodlná a chcem tento ponúkaný balíček celý. Pre mňa je káva vždy iba kávou, priateľské objatie iba priateľským objatím, úsmev iba úsmevom a telefonát iba posledným výkrikom do tmy. Nehľadaj za tým viac, nenahováraj si, že sme si bližší. Nevytváraj intimitu tam, kde nie je. Zmeň sa! Buď konečne chlapom! Staň sa princom, aby som sa ja mohla stať princeznou, lebo takto je kúzlo princa zlomené a z princeznej je tiež iba ropucha!


Autorkou tohto článku je Niculenka, nie Peo!!! :)

4 komentáre: