Horný featrebox

nedeľa 2. decembra 2012

Prečo je Twitter ťažký a 6 rád ako na to


zdroj: syncblog.es
Twitter je na Slovensku stále pomerne neznáma a podceňovaná sociálna sieť. Prečo tomu tak je? Osobne si myslím, že preto lebo je ťažko ľahký. Získať si a udržať Followerov vôbec nie je taká malina ako na Facebooku. Tam upútate jednoducho hocikoho. Stačí mu napísať správu. Má neobmedzený počet znakov. Na základe spoločných priateľov a označení čo lajkujú nájdete spoločnú tému v podstate s hocikým. 


Twitter vs SMS


Na Twittri je to už o kúsok ťažšie. Vpratať sa do 140 znakov (čo je ešte o 20 menej ako v SMS) už vôbec nie je sranda. Vážne, skúste si napísať text v ktorom ma voláte aby som šiel s vami hrať basket, povedali mi na ktorom mieste a o koľkej sa stretneme, kto pôjde s nami. Označte a pozrite koľko to má znakov. 

Twitter je preto ťažký, že musíte byť struční, jasní a výstižní. Hlavne musíte upútať väčšinou niekoho, koho ste nikdy nevideli. Ako na to? 

Ako na obsah

  1. Dajte ľuďom vedieť o spoločenských alebo profesných podujatiach, ktoré by ich mohli zaujímať 
  2. Predstavte svojich followerov navzájom, hlavne tých, ktorí by zo seba mohli mať vzájomný osoh 
  3. Odpovedajte ľuďom na otázky, každý je vďačný za pomoc 
  4. Zdieľajte príspevky nápomocné ľuďom pôsobiacim z vašej oblasti (škola, práca, biznis) alebo s rovnakými hobby ako máte vy 
  5. Zmieňujte sa o zaujímavých veciach (knihy, blogy, produkty...) 
  6. Posuňte ďalej zaujímavé príležitosti (súťaže, voľné vzorky, kupóny a podobne).
 Len to nepreháňajte a nerobte z toho druhý Facebook so zdieľaním fotky fialovej topánky, ktorú isto všetci „chceme“ vyhrať 

Máte ešte nejakú radu alebo pripomienku/otázku? Tak neváhajte a nechajte mi ju v komentoch :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára