Horný featrebox

nedeľa 2. decembra 2012

Kto sú najúspešnejší podnikatelia?

Keď je cieľom vybudovanie úspešnej spoločnosti, tak sa investori najčastejšie obzerajú po skúsenom tíme manažérov. Chcú niekoho, kto má životopis plný úspechov pri formovaní tímov, písaní biznis plánov, vytváraní produktov, manažovaní a podobne. 

Sú skúsení skutočne najlepší?


Nemôžeme im to zazlievať. Cvičenie robí majstra, platí to aj v biznise. Učíme sa na vlastných, aj cudzích chybách. Skúsenosti nám pomáhajú zlepšovať sa a rásť. Kým stávka na skúsených hráčov vám umožní zdvojnásobiť až strojnásobiť investíciu, tak stávka na dvadsiatnikov z vás spraví miliardárov. 

ÁNO! Presne tak! 

Toto sa určite nedočítate v skriptách. Určite vám to nepovedia rizikoví investori. Rozhodne sa to nedozviete od učiteľov... 

Pozrime sa však na fakty: 

1. Zakladatelia Google: Sergey Brin (25) & Larry Page(25) 
2. Zakladatelia Apple: Steve Jobs (21) & Steve Wozniak (26)
3. Zakladatelia Microsoft: Bill Gates (20) & Paul Allen (22) 
4. Zakladateľ Facebooku: Mark Zuckerberg (20) 
5. Zakladateĺ Wal-Martu: Sam Walton (26) 

Všimli ste si to? Každý jeden z týchto zakladateľov bol vtedy vo veku od 20 do 26 rokov. V takomto nízkom veku založili najúspešnejšie firmy našej doby. 

Dvadsiatnici nemajú čo stratiť 


Jeden z hlavných dôvodov, prečo mladí podnikatelia môžu vybudovať neuveriteľne úspešné spoločnosti je ten, že nemajú čo stratiť. Veľká väčšina je zvyknutá na život na hnusných, špinavých a lacných intrákoch. Celé dni žerú vifonky. Vo veku okolo dvadsiatky nemajú na krku hypotéku na dom ani auto, ani vysoký životný štandard. 

Na druhej strane skúsenejší podnikateľ, ktorý zakladá biznis vo vyššom veku, môže stratiť v podstate všetko. V tomto veku sú podnikatelia zvyknutí na vysoký plat, žijú si v krásnom domčeku, jazdia na veľkom aute (samozrejme s poriadnou hypo na krku). Keď uvažujú o tom, či začať alebo nie, zvažujú rôzne analýzy, prepočty, atď. Sú konzervatívnejší.

Dvadsiatnici nemajú hraníc 


Keď nemajú čo stratiť, tak môžu mieriť neskutočne vysoko. Proste sa zamerajú na riešenie problémov s úplne iným spôsobom myslenia. Riskujú proste strašne málo. Jediné, na čo myslia, je to, ako čo najlepšie vyriešiť problémy, na ktoré sa zameriavajú. Našťastie mladí podnikatelia majú neskutočnú energiu. Sú schopní makať nonstop. 

zdroj: borstronger.com 


Nikdy som si nevzal deň voľna keď som bol dvadsiatnikom. Ani jeden!” — Bill Gates 

Výhodou je aj to, ak nikdy neboli nikde zamestnaní. Potom nie sú obmedzovaní spôsobom myslenia „A takto sa to proste má robiť“, ktoré je také typické pre veľké korporácie. Tým pádom sú ich nápady inovatívne a prevratné. 





Ak ste dvadsiatnici... 

Choďte do toho! 

Nikdy nebude lepší čas na to, aby ste začali žiť svoj podnikateľský sen. Vysnívajte si svoj úspech a choďte za ním. Dosiahnite, aby sa vaše meno dostalo do vyššie spomínaného zoznamu. 

Ak neuspejete, nevadí. Bude to pre vás najväčšia skúsenosť v živote :)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára