Horný featrebox

sobota 10. augusta 2013

Poviedka: Teo a Mash

Tento príbeh je celý vymyslený a prípadná podobnosť s realitou je čisto náhodná! :)

Kde bolo tam bolo, žil raz jeden Teo. Bol to mladý chalan z mestečka pri hraniciach. Mohol mať okolo 18 rokov, práve sa stal dospelým. Bol tak trochu sexistické prasa a svojim spôsobom pacient, ale vždy si vedel zachovať gentlemanské spôsoby a svojej vysnenej by kľudne zniesol aj modré z neba (Nie to od Vila!)


Trenka – žena, na ktorú nedal dopustiť

Trenka

Jedného dňa sa zapozeral do Trenky. Mladej to dievčiny. Trenka bola vysoká, švárna sťa lusk. Mala krásne modré oči. Doslova žiarili! Preto ju prezýval aj Černobyľ. Svietili ako rádioaktívne. Dlhé tmavé vlasy, pochádzala z dobrej rodiny. Vôbec nevyzela na 15, skorej na 25. Teo sa do nej zaľúbil na prvý pohľad. Aby nie. Každý  po nej túžil.




Trenka hrávala basketbal za miestny klub. Teo sa chodieval pozerať na jej zápasy. Písali si na Azete. Neraz jej doniesol čokoládu. Staral sa o jej dobro tak ako sa to len dalo. Doslova jej dvoril. No ona stále nie a nie sa chytiť. Odolávala jeho vábeniu dlhé mesiace. Raz ho však veľmi ranila. Povedala mu, že nemôže ísť von lebo musí doma upratovať. Stretol ju v meste, s iným!


Nikdy nevieš čo ťa postretne

Mash
Čo však čert nechcel, hneď nasledujúci turnaj stretol Mash. Trenkinu spoluhráčku a tá na neho vyrukovala so slovami: “A ty si od nás?” S tým, že si vyhrnula mikinu a ukázala dres jeho školy. Slovo dalo slovo a už z nich boli kamoši. Zistil, že býva na jeho sídlisku a je strelená tak isto ako on.

Netrvalo dlho a dali sa dokopy. Boli známi ako Teo a Mash. Všade boli spolu. Začali spolu chodiť a vydržalo im to 3,5 roka. Na Trenku úplne, ale úplne zabudol. Spomenul si až keď boli na imatrikuláciách…

Imatrikulácie – miesto pravdy

Teo a Mash sa vybrali na imatrikulácie. Odohrávali sa v klube, druhá polovica bola vlastne bohapustou diskotékou. Nepohli sa od seba ani na krok. Celý večer strávili v spoločných tancoch a objatí. V tom, kde sa vzala, tu sa vzala,  z nenazdajky sa pri nich objavila podnapitá Trenka.

“Ja vám tak závidím!” Vykríkla so slzami v očiach a oboch ich objala…


Ponaučenie

Trenka dlho odolávala vábeniu Tea. Keď sa jej sám doslova núkal tak ho nechcela. No keď videla ako je Mash s ním dobre tak jej neostalo nič iné ako oči pre plač.Často si nevážime to čo máme alebo môžeme mať. Hodnotu toho si uvedomíme až keď to raz a navždy stratime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára