Horný featrebox

pondelok 12. novembra 2012

12 vlastností podnikateľov

Takmer každý jeden článok o podnikateľoch, ktorý bol kedy napísaný, hovorí, že podnikanie nie je pre všetkých. Rad za radom vymenúvajú vlastnosti, ktoré by mal mať úspešný biznismen. Neraz medzi ne radia silnú pracovnú morálku, nasadenie, presvedčivosť a disciplínu. 


 Image credit Shutterstock
Grant Cardone študoval podnikateľov po dobu 25 rokov. Zistil, že to, čo ich doviedlo k úspechu sa bežne v spoločnosti nepokladá za kladné vlastnosti, ale skôr za záporné. Ľudia ako Rockefeller, Henry Ford a Oprah Winfrey nedosiahli úspechu tým, že nasledovali vyšlapané chodníky. Práve naopak. Takže neverte všetkému, čo ľudia hovoria. Možno to, čo považujete za vašu slabú stránku, je v skutočnosti vaša výhoda. Tu je 12 znakov, ktoré poukazujú na to, že by ste to s podnikaním mali skúsiť. 

1. Nenávidíte status Quo – Nerozumiete, prečo sa niektoré veci robia dlhé roky stále tým istým spôsobom a nikto vám nikdy nevysvetlil prečo. Nie ste osobnosť, ktorá len slepo nasleduje dav. Nedokážete len tak sedieť a prizerať sa. 

2. Ľahko sa začnete nudiť – Často sa nudíte? Ľudia vás vnímajú ako problémového? Nebojte sa, nie je na tom nič zlé. Zlé je len to, že vás vaše aktivity nezdokonaľujú a nie sú pre vás dostatočne motivujúce. Práve preto ste asi nenávideli takmer všetky hodiny v škole. Nevadí! Bill Gates opustil školu a stal sa jedným z najbohatších ľudí na svete. 

3. Vyhodili vás z práce? Môže to znamenať, že ste až príliš kreatívny, ale robíte na vlastné triko! Neprispievate tým zamestnávateľovi... Je pre vás veľmi ťažké byť len kvapkou v mori. Vy chcete vytvoriť niečo, čo bude iných inšpirovať a priťahovať. 

4. Označujú vás za rebela? Úspech sídli na vonkajšej strane našej zóny komfortu! Nemyslíte si, že by pre vás platili zákony, obmedzenia, vyššia sila? Považujú vás za rebela a toho čo neustále porušuje pravidlá! Sami si vytvárate vlastné pravidlá... 

5. Nerešpektujete autority- Máte celoživotný problém s autoritami. Nepočúvali ste rodičov, učiteľov a ani nadriadených. Nesúhlasíte s normami, ktoré sú uznávané v skupinách a komunitách, do ktorých patríte, a v ktorých žijete. 

6. Ste pripravení všetko zlepšiť – Vždy vidíte, ako by sa dali veci robiť lepšie. Neustále ponúknete svoj pohľad na vec. Poradíte, ako sa zdokonaliť. Dokonca aj keď sa vás na to nikto nepýta.

7. Nie ste schopní bežných rozhovorov – Robí vám problémy len tak kecať o ničom. Dennodenné rozhovory vám prídu ako strata času. 

8. V mladosti vás šikanovali – Keď ste boli malí, veľmi vás kritizovali, možno dokonca šikanovali. Toto vás donútilo makať na sebe, aby ste dokázali svetu, že sa s vami musí počítať.

9. „Trpíte“ posadnutosťou – Keď s niečím začnete, pohltí vás to. Neviete s tým prestať. Ste vašou myšlienkou posadnutí. Nedovoľte nikomu presvedčiť vás, že je to zlé, nebodaj choroba. Všetci úspešní podnikatelia boli doslova pohltení svojou víziou. Howard Schultz pretrval pri myšlienke Starbucks dokonca aj keď ho od nej odhovárala jeho rodina. 

10. Bojíte sa ísť do toho sám – Podnikateľ vo vás sa bojí začať makať sám, ale taktiež je úplne zdesený predstavou, že by nezačal. Tento strach je úplne prirodzený. Spôsobila ho naša výchova. Každému hovorili: „Podnikanie je oveľa riskantnejšie ako zamestnanie!“ Realita je taká, že v oboch prípadoch nič nie je isté.

11. Nieste schopnosní vypnúť – Večer nedokážete zaspať. Dôvod? Neviete prestať rozmýšľať nad vašim biznis nápadom. Myšlienky proste nevypnete. Podnikanie vás dokonca prenasleduje v snoch. Hneď ráno sa prichytíte, že ste myšlienkami na biznis pohltení. A tie odvádzajú vašu pozornosť od činnosti, ktorú práve vykonávate. 

12. Nezapadáte do tabuliek – Vždy ste sa cítili tak trošku nesvoji vo svojej koži? Až kým si neuvedomíte, že ste tak trošku iní od ostatných, tak to bude problém! Najkrajší moment bude, keď si uvedomíte, že to vo vašom vnútri je podnikateľ vo vás, ktorý kričí... 



PUSTI MA VON! 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára